De Waterjuffer in Den Haag

Cursussen | Workshops | Thema-avonden | Consulten

Over De Waterjuffer

De Waterjuffer valt onder de rubriek coaching in Den Haag.

Welkom bij Praktijk De Waterjuffer. De praktijk ligt op een prachtige plek aan het randje van Den Haag, vlakbij Kijkduin. De praktijk biedt cursussen, workshops, thema-avonden en consulten aan.

Deze cursussen en workshops vinden plaats bij De Waterjuffer en indien gewenst ook op locatie. Op locatie is het mogelijk is dat wij, Hans en Janneke, dan samen komen, waarbij Hans een heerlijke lunch kan verzorgen en Janneke de workshop of cursus geeft.

Janneke is gespecialiseerd in Braingym, De One Brainmethode, NLP, Familie-Systemen, Face Pattern Recognition, Geweldloos Communiceren, ColourComfort, Imago & Communicatie, Teken-Taal, Tekenen met het Rechterbrein, Mandala’s, Yoga for the Brain, Coachen en Begeleiden van kinderen met sociale en/of emotionele problemen.

Ik wil jullie graag wat meer vertellen over De Magie van Kleuren. Een workshop voor volwassenen.

Kleuren hebben invloed op ons welbevinden. Is alles in de kamer om je heen rood, dan zal je hartslag verhogen. Is alles om je heen blauw, dan zal je juist meer rust ervaren.

In de medische wereld wordt ook met kleur gewerkt. Dat zie je aan de groene jassen dat het tegenovergestelde is van het rode bloed. En worden kinderen die met geelzucht geboren worden onder een blauwe lamp gelegd om beter te worden.

Kleuren worden dus toegepast om ons beter te laten voelen. Hoe zou de wereld zijn als er geen kleur zou zijn?

Ook interessant is de workshop Familie-opstellingen.

Ieder mens vindt zijn herkomst in een familie en is verbonden met ieder familielid door de primaire liefde. Er is een onbewust functionerende iets, ook wel familiegeweten genoemd, dat waakt over de condities van het systeem waaraan wij zijn blootgesteld. Wij zijn er aan onderworpen: de bindingen, het evenwicht tussen geven en nemen en de goede ordening. Ook voor het huidige gezin gelden deze condities. Iedereen binnen het familiesysteem heeft recht op zijn plaats, zijn positie, ook de reeds overledenen. Zodra er een familielid buitengesloten wordt, niet meer meetelt of zelfs vergeten wordt, bijvoorbeeld een te vroeg overleden kindje, reageert het familiegeweten door een ander familielid, meestal uit een latere generatie, subtiel zo te sturen dat het de uitgesloten persoon en diens lot nabootst, om zichtbaar te maken dat hij/zij er toch echt bij hoort.

Ook interessant: Face Pattern Recognition (Structuren en hun Functie).

Structuren en hun functie is genetische gedragsleer. We zijn allemaal uniek in onze genetische structuren en in onze levenservaringen. Mensen leven volgens hun structuren.

Doel van de kennis van de gezichtsstructuren en hun functie is tweeledig:

1. Het leren kennen en accepteren van wie je werkelijk bent, dus niet wat je wilt geloven dat je bent.

2. Het aangeboren gedrag van anderen te leren kennen en accepteren zonder dat je dat gedrag persoonlijk opvat.

Met acceptatie komt vrijheid en acceptatie ontstaat alleen door keuze. Jezelf kennen is de eerste stap naar de verantwoordelijkheid voor het in eigen handen nemen van jouw reactie op het leven. Dit geeft het vertrouwen neer te zetten wat jij wilt manifesteren in deze wereld.

Dit zijn slechts enkele workshops die wij geven. Neem een kijkje op de website voor het gehele aanbod.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

De Waterjuffer uit de rubriek coaching uit Den Haag is gevestigd aan de H. Marsmanplantsoen 1 in Den Haag. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 070-3673601.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij De Waterjuffer zijn o.a. :