Guus Rijven in Den Haag

Fotograaf in Den Haag

Over Guus Rijven

Guus Rijven valt onder de rubriek fotograaf in Den Haag.

Welkom op mijn pagina. Ik ben Guus Rijven | Nederlands fotograaf en designer, werk vooral buiten.

Als fotograaf ben ik autodidact. Ik ben wel vroeg begonnen: in het grote gezin waarin ik opgroeide had iedereen iets eigens om zich mee te onderscheiden, en bij mij was dat een camera. Fotograferen hing voor mij samen met reizen, met onderweg zijn. Het kwam toen niet in me op om fotograaf te worden; bouwkunde en grafisch ontwerpen vond ik ook leuk, dus dat ben ik gaan studeren. Ik heb jaren als ontwerper gewerkt. De boeken die ik maak, ontwerp ik meestal zelf. Geleidelijk kreeg de fotografie de overhand.

Documentaire fotografie staat voor mij voor het beeldend essay. Essay komt van het Franse essayer, dat onderzoeken, uittesten, keuren betekent. Een documentair fotograaf onderscheidt zich van een fotojournalist doordat hij dwarsverbanden wil leggen.

Oorspronkelijk ben ik dus opgeleid als bouwingenieur en grafisch ontwerper, maar werd ik freelance fotograaf. Door mijn opleiding ontstond echter een van mijn specialiteiten: hoe mensen / burgers zich verhouden tot architectuur en tot de openbare ruimte in het algemeen. Ik produceerde en creƫerde diverse boeken en tentoonstellingen.

Ook kreeg ik opdrachten vanuit tijdschriften, organisaties, overheden, kunsthuizen en bedrijven. Naast het werken in opdracht van, ben ik tevens kunstenaar, bedenk ik projecten en produceer ik boeken waarvoor ik onderzoek doe en reis. Ik ben fotograaf, ontwerper en schrijver en heb veelal deelgenomen aan vele tentoonstellingen.

Bekijk mijn website voor meer informatie.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Guus Rijven uit de rubriek fotograaf uit Den Haag is gevestigd aan de Westeinde 175N in Den Haag. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-42132444.

Diensten en producten voor fotograaf

Trefwoorden die horen bij Guus Rijven zijn o.a. :