Familie- en gezins opstelling

donderdag 9 t/m vrijdag 10 november 2017

Familie- en gezins opstelling

Familie- en gezinsopsteller Ingrid Dykstra komt dit najaar haar internationale werk ook in Reikicentrum Zijn vormgeven. Ze is bij ons voor een 2-daagse workshop, waarin ze zal werken met kinderen, tieners en hele gezinnen. We hebben Ingrid uitgenodigd vanuit ons verlangen een bijdrage te leveren aan de heling van kinderen en gezinnen, en dus aan de samenleving.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt. Denk hierbij aan leerkrachten, opvoeders, therapeuten, coaches, jeugdzorg en instellingen begeleiders, (otho)pedagogen, psychologen, enz. De workshop is verder open voor alle geïnteresseerden. Ervaring hebben met systemisch werk is dus niet nodig.

Data, locatie en kosten:

In deze training kunnen thema's en vragen worden onderzocht en opgesteld rondom kinderen, jongeren en gezinnen.

De workshop is open voor alle geïnteresseerden. Ervaring hebben met systemisch werk is dus niet nodig. Door: Ingrid Dykstra Data: donderdag 9 t/m vrijdag 10 november 2017 Voertaal: Nederlands Plaats: Reikicentrum Zijn, Den Haag Tijd: 10.00 - ± 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) Kosten: € 340,- , neem zelf een lunch mee, dan zorgen wij voor koffie, thee en soep. Voor informatie en aanmelden cliënten: Rebecca Bredenhof, 06-12181950 of reikicentrum.zijn@hetnet.nl

Inhoud workshop

In deze workshop zal Ingrid Dykstra twee dagen lang systemisch gaan werken met kinderen, jongeren (van 0 tot 18 jaar) en met hele gezinnen. Deelnemers kunnen hun eigen kinderen of gezin laten opstellen; of hun eigen cliënten inbrengen, indien men als professional met deze doelgroep werkt. Ingrid gaat vervolgens met deze cliënten werken en opstellen en vertelt tussendoor veel over de processen die plaatsvinden zodat het voor iedereen een boeiende en leerzame ervaring zal zijn.

Aanmelden cliënten

In deze workshop is plaats voor 2 cliënten per dag, totaal dus 4 (gast)cliënten. Dit kunnen mensen zijn uit je eigen praktijk, of je eigen kind of gezin. • Een cliënt kan zijn: een kind dat meekomt met een ouder of een heel gezin (ouders met kinderen tot 18 jaar) • Om een cliënt / casus te kunnen inbrengen, is het nodig dat er een duidelijk thema of probleem speelt. • Cliënten of eigen kinderen moeten vooraf door de deelnemer aangemeld worden. • Cliënten en eigen kinderen zijn alléén aanwezig tijdens hun eigen opstelling, niet gedurende de rest van de dag of workshop. • De kosten voor een opstelling van cliënten of eigen kinderen bedragen € 30,--. Dit kan ook een heel gezin zijn. Voor een opstelling wordt 2 uur uitgetrokken. Voor jonge kinderen is er een eigen plek waar ook speelgoed aanwezig is.

Innerlijk Kind opstellingen Mocht er tijdens de dagen nog tijd en ruimte over zijn, dan gaat Ingrid Dykstra deze tijd benutten om te werken met ‘innerlijk kind’ en ‘kindertrauma’ opstellingen. De deelnemers kunnen dan ter plekke hun eigen thema’s inbrengen.

Over systemische opstellingen

Kinderen en jongeren die uit balans zijn, maken dit vaak zichtbaar door psychische problemen, eetstoornissen of ander ‘ongewoon’ of ‘ongewenst’ gedrag te tonen. Het is hun manier om te wijzen op een verstoring van de ‘orde’ op zielsniveau. Meestal gaat het om een verstoring in de familieziel, soms om een verstoring die een groter systeem omvat. Onbewuste of onverwerkte issues in voorgaande generaties kunnen zowel in de familieziel als in de maatschappij doorwerken. En als laatste schakel in de keten van generaties zijn het juist kinderen die uit onbewuste loyaliteit voor hun familie de verstoring dragen. Vaak begrijpen ze hier zelf niets van en voelen ze zich ook diepongelukkig over dit lot. Zonder de mogelijkheid te hebben hier zelf verandering in te brengen; hoe graag ze ook willen. Belangrijk is dus de vraag:

welk beeld brengen zij tot uiting en waar hoort dit binnen het systeem thuis?

Een werkelijke oplossing van de problemen komt vaak pas in zicht als het kind op een dieper, onbewust niveau wordt aangesproken. Het werken met familieopstellingen is een uitstekende methode, om kinderen en jongeren op dat niveau te benaderen. Tijdens een opstelling kan de belasting die het kind onbewust voor zijn familie is gaan dragen, zichtbaar worden. Voor kinderen met een zware last is het vaak een opluchting wanneer ze in een opstelling zichtbaar krijgen dat die last er werkelijk is en deze erkend wordt. Ook kan de last dan teruggegeven worden aan de persoon waar die thuishoort. Familieopstellingen kunnen een hele familie bevrijden uit generatie-overschrijdende verstrikkingen.

Geplaatst op vrijdag 3 november 2017.

Over Reikicentrum Zijn

Dit bericht is geschreven door Reikicentrum Zijn. Het bedrijf valt onder geneeskunde uit Den Haag. Trefwoorden van Reikicentrum Zijn uit Den Haag : reikimaster, reikicentrum, reiki cursus, spiritualiteit, spirituele ontwikkeling, reiki school, reiki, reiki praktijk, heling, reikicursus, reikibehandeling, coaching, verdieping.

Lees meer over Reikicentrum Zijn.