Meer mentale steun bij miskramen

De roep om mentale steun te bieden bij miskramen wordt steeds groter. Er is behoefte aan erkenning van het - vaak nog onzichtbare - verdriet dat ermee gepaard gaat.

Meer mentale steun bij miskramen

Miskramen, ze komen vaker voor dan veel mensen weten. Een op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Er zijn vrouwen (en hun partners) die zelfs meerdere miskramen moeten meemaken. Elke miskraam doet pijn. Het is voor velen een trauma dat zij levenslang meedragen. Omdat niet altijd zichtbaar is dat iemand zwanger is (bij een vroege miskraam) is ook het verdriet dat ervaren wordt onzichtbaar. Dat maakt eenzaam en het is daardoor moeilijk om erover te praten. Gelukkig weten vrouwen mij steeds vaker te vinden om een miskraamverwerkingssessie te volgen, maar dat gebeurt alleen wanneer ze er zelf naar op zoek gaan.

Ondertussen zijn er een aantal Haagse verloskundigen die actief doorverwijzen, maar het zou zo mooi zijn als elke verloskundige, elke huisarts en elke gynaecoloog/verpleegkundige af zou weten van het bestaan van de miskraamverwerkingssessie die ik speciaal ontwikkeld heb. Deze is 'offline' te volgen in Den Haag en online via mijn website www.zograageenbaby.nl/miskramen.

Geplaatst op dinsdag 18 mei 2021.

Over Nina Rang Zo graag een Baby

Dit bericht is geschreven door Nina Rang Zo graag een Baby. Het bedrijf valt onder coaching uit Den Haag. Trefwoorden van Nina Rang Zo graag een Baby uit Den Haag : coach, coaching praktijk, persoonlijke coaching, hulp bij onvervulde kinderwens, hulp bij zwanger worden, hulp bij zwanger te blijven, coaching bij kinderwens, bewustwording.

Lees meer over Nina Rang Zo graag een Baby.